|

Vår emuolja kommer från svenska emuer. Emuoljan har en
unik sammansättning som liknar de naturliga fetter som finns
i vår hud. Den hjälper till med en naturlig återbyggnad
av huden. Den återfuktar och friskar upp din hud och gör
den mjuk och smidig.
NYHETER

LÄS
MER HÄR

LÄS
MER HÄR

LÄS
MER HÄR
Vad är en emu?
Emun är en mycket gammal fågelart, som lever vilt i Australien.
Den tillhör släktet ratiter, dit också bland annat
strutsen och nandun och en del andra fåglar, som saknar flygförmågaräknas.
Uppfödning
Emun föds upp på farmer, inte bara i Australien, utan runt
om i världen, för de vackra, starka skinnens och det röda,
möra och kolestorolfattiga köttets skull. Emufettet, som
emuoljan tillverkas av, är en biprodukt.
Emufett
Urinvånarna i Australien har använt emufett som hudvårdsmedel
samt som medel mot brännskador, muskelskador och värk i
tusentals år. Det berättas att de hängde upp de flådda
skinnen från emufåglar i solen så att fettet smälte.
De kunde också linda skinnremsor med fettsidan inåt runt
det skadade stället på kroppen.
Emuolja
Emufettet smälts och renas i särskilda anläggningar.
Den olja som på så sätt utvinns har en sammansättning
som liknar de naturliga fetter vi har i vår hud. Eftersom storleken
på emuoljans fettmolekyler stämmer överens med vår
huds fettmolekyler, kan oljan lätt tränga djupt ner i underhuden.
Emuolja innehåller essentiella fettsyror. Den absolut största
delen av fettsyrorna i emuolja är omättade.
Varför emuolja?
Oljan hjälper till med naturlig återbyggnad av huden. Den
återfuktar och friskar upp din hud och gör den mjuk och
smidig. Eftersom den lätt tränger djupt in i underhuden,
täpper den inte igen hudens porer utan låter huden andas.
Till sist
Våra produkter är registrerade hos Läkemedelsverket
som kosmetiska naturprodukter. Våra produkter innehåller
inga syntetiska petroleumoljor som paraffin eller vaselin.
De är inte testade på djur. (Däremot har en massa
människor testat våra produkter under lång tid.)
Emuolja är inget läkemedel och kan inte ersätta läkarbehandling.
Emuolja " c "renad ej uppvärmd, för användning
på djur.
Oljan kommer dels från fett från våra egna emufåglar
och dels från emufett inköpt av andra uppfödare. Fettet
smälts och renas därefter på ett mycket skonsamt sätt
i två steg i vår egen anläggning. Vår olja
är inte blandad med någon annan olja - vare sig animalisk
eller vegetabilisk. Däremot tillsätter vi en liten del E-vitamin
som antioxidant.
Emuolja Grade A, renad för andvändning på människor
är renad i flera led under upphettning i USA och godkänd
att användas på människor.

www.emuolja.se
|